perjantai 16. lokakuuta 2009

2006 Catena Zapata Malbec

88 vvp Lasissa pihivisuosikkiviinini Argentiinasta, jonka 2006 vuosikerran pullot ovat ehntineet pölyttyä kellarin nurkassa jonkun aikaa. Aikaisemmat kokemukseni olivat 2005 vuosikerrasta, joka oli samettinen, vaniljainen ja lämmin. Tämä ei ollut. Silmille hyppivät hapot ja raikas hedelmä dominoivat. Piti tarkistaa etiketistä ettei vahingossa tullut avattua toskanalaista Sangioveseä. Viini oli toki juotavaa, muttei lainkaan odotusteni mukainen. Pitänee taas ilmata seuraava pullo oikein kunnolla, mutta vaikuttaa kovasti siltä, että tämä vuosikerta ei tarjoa samaa nautintoa kuin edellinen. No, Alkossa on näemmä myynnissä jo 2007, joka on edelleen testaamatta. Pihvilihan kanssa kun pitää olla joko tanniineja tai samettia, tammea ja vaniljaa, mieluummin molempia. Pelkät hapot ja hedelmät sopivat paremmin spagetille.

L
inkki Alkon tuotesivulle

3 kommenttia:

 1. Moi Virén, maistettiin -07 ViiniTV:tä varten ja se oli vielä huonompi kuin -06!

  "Tuoksu on melko mausteinen, jopa parfyyminen, nokka erottaa hedelmän seasta muovista vappupalloa, mikä ei niitä suurta suosiota ViiniTV:ssä. Maku on hedelmäinen, helppo, lakritsainen ja lyhyt. Major pass tähän hintaan."

  Mitähän se Decanterin vuoden mies oikein puuhaa tilallaan tätä nykyä? Jos tuo pullo ei ollut viallinen, se oli yksinkertaisesti huonosti tehty viini roisiin ylihintaan.

  VastaaPoista
 2. Noh, onneksi siitä löytyy hyllystä molemmin puolin Luigi Bosca CS ja Norton Privada jotka molemmat rokkaavat pihvin kera

  VastaaPoista
 3. kiitos tiedosta piru. Enpä taida vaivautua maistamaan seiskaa. Vappupalloaromit eivät kuulu suosikkeihini. kuitenkin WS antaa 91 pistettä sekä 2006 ja 2007:lle, 2005 "vain" 90 p.?!?

  Joskus kauan sitten testasin kaikki Alkon argentiinalaiset malbecit (mukana oli myös erikoisuuksia Arkadian myymälästä). Tämä Catena oli silloin ylivoimainen ja (onneksi) hankinkin runsaasti pulloja varastoon (2005 vuosikerta). Tarkoitus oli nimenomaan löytää pehmeä ja samettinen vaihtoehto CS:lle jota nauttia pihvilihalle.

  Catena Alamos ei ollut huono sekään. Täytynee tsekata onko pikkuveli dgeneroitunut yhtä pahasti kuin tämä catena.

  Ehkäpä "vuoden mies" todella oli vain vuoden mies, tässä tapauksessa vuoden 2005.

  Luigi Bosca oli ihan kelpo CS jos oikein muistan (maistettu 2007).

  In Vino Veritas sanotaan, mutta totuus on usein vuosikerrasta kiinni!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...