perjantai 30. lokakuuta 2009

2003 Golan Heights Winery Pinot Noir Yarden

92 vvp Lasissa loppuillan pelastaja. Tämä Alkon tilausvalikoiman helmi ei petä. Mansikkaista intensiivistä tuoksua seuraa marjojen kyllästämä makuelämys, jossa Pinot Noirille tyypillinen "karvas" maku pääsee oikeuksiinsa. Makea hedelmähillo ei tässä pullotteessa jyllää ja pitkät tanniinit kruunaavat makuelämyksen. Upeaa, taas kerran!

Linkki Alkon tuotesivulle

Linkki viinin aikaisempaan arvioon

2 kommenttia:

  1. Perustaessaan YK:n ja laatiessaan Geneven sopimukset maailma päätti muun muassa, että sodalla ei maa-alueita enää vallata. Tätä periaatetta Israel on rikkonut lähes ainoana maana Yhdysvaltain avustuksella alusta alkaen. Israel valtasi Golanin kukkulat vuonna 1967 ja liitti ne itseensä 1981. Jo 1982 oli viinin tuotanto käynnissä alueella, mikä merkitsee, että alue oli jo ollut pitkään tuotannollisessa käytössä, minkä Geneven sopimukset nimenomaan kieltävät. Tällä hetkellä, kun Yhdysvallat alkaa kunnioittaa kansainvälistä lakia ja on lopettamassa häiriköinnin YK:ssa, Israel on yhä yksinäisempi lainrikkoja. Vaikka viini olisi kuinka taivaallista todellinen viinintuntija tietää sen olevan kuitenkin tästä maailmasta, kaikkine makuineen ja historioineen. Lienee parasta varata kyseistä viiniä kellariin, sillä Alko ei ehkä tulevaisuudessa sitä enää maahan tuo. Cette fois, cher monsieur, Pinot Noir est vraiment noir! C'est dur, la vie, mais bonne chance quand même!

    29. marraskuuta 2009 9:19

    VastaaPoista
  2. No jaa. Politikointi ehkei kuulu tälle palstalle, mutta todettakoon nyt etten itse näe mitään moitittavaa siinä, että demokratia puolustussodassa valtaa maa-alueita diktatuurilta ja käyttää aluetta mm. viininviljelyyn.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...