sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

2007 Tommasi Poggio al Tufo Vigneto Rompicollo Maremma Toscana IGT

83 vvp Lasissa aikaisempi lempilipittelyviinini, jonka "kauhealle" vuosikerralle 2007 halusin antaa viimeisen kolmannen mahdollisuuden. Dekantoimatta suoraan lasiin kaadettuna viinistä nousee sieraimiin voimakas esanssin tuoksu, joka ei paljoa lupaa. Ensikulaus on raaka, kirpeä ja tasapainoton. Aika kaamea.

Olin kuitenkin päättänyt kesyttää viinin. Ruoaksi oli valmistettu kermainen poropasta ja salaatiksi vuohenjuustoa ja yrttejä sekä tuoreita kirsikkatomaatteja, joiden päälle sokerinen viinipohjainen kastike. Tomaatit, sokerikastike ja kermainen pasta tekivät ihmeitä. Viini pehmeni jopa nautittavan tuntuiseksi. Mikään suuri viini tämä ei ole, mutta em. ruoan kanssa nautittuna yksinkertainen viini maistui ja täydensi ruoka-annosta kiitettävästi. Jään iloisin mielin odottamaan seuraavaa vuosikertaa - sainpas kesytettyä!

Linkki Alkon tuotesivulle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...