sunnuntai 9. syyskuuta 2012

2007 Fattoria Le Poggette Colli Amerini Rosso Superiore

90 vvp Lasissa runsaan hedelmäinen sangiovese Umbriasta. Viini on suoraviivainen, mutta runsas hedelmäisyyys ja ylitsevuotavan kirsikkainen olemus tekee tästä viinistä kaikkien hintalaatusuhdehuippujen äidin. Harvoin olen innostunut näinkin halvasta viinistä näin paljon. Ei hilloa, ei esanssia, pelkästään hyviä elementtejä. Wau-kerroin on korkea. Viinissä on toki riittävä ripaus tammea ja tanniineja, jottei jäisi liian pliisuksi. Jälkimakukin on kiitettävän pitkä. Tästä ei voi olla tykkäämättä. Hinnan voisi helposti tuplata. Tähän hintaan kannattaa milloin vain ostaa puolen vuoden tarve kellariin. Pastalle, sialle tai ihan muuten vain. Tämänpäiväinen pullo nautittu pitkään haudutetun porsaanniskan ja uunijuresten kera. (Alkon tilausvalikoimasta 12 pullon erissä 11€/plo)

 

3 kommenttia:

  1. Tarkennatko tuota lausetta "ylitsevuotavan kirsikkainen"...? Kirsikka ei välttämättä ole suosikkimakuni viineissä. Muuten innostuin kyllä!

    VastaaPoista
  2. Jos pidät hyvistä Chianteista pidät myös tästä. Kirsikkaa tapaa usein Pohjois-Italian viineissä. Tässä nimenomaisessa tapauksessa kirsikan maku dominoi voimakkaasti eivätkä tammisuus tai tanniinisuus pääse soittamaan ensiviulua. ...mutta jos et erityisesti välitä Italian viineistä, tämäkin kannattanee jättää väliin.

    VastaaPoista
  3. Thanks! Varmistin vain. Pidän erityisesti Italian viineistä, Chianteista ja yleensäkin toscanalaisista ja myös piemontelaisista. Vuosi sitten oltiin Umbriassa ja pidettiin myös kovasti alueen viineistä kuten Sagrantino di Montefalcosta. Täytynee tilata laatikollinen tätä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...