sunnuntai 28. marraskuuta 2010

2007 Rene Lequin-Colin Santenay 1er Cru Le Passe Temps

87 vvp Lasissa Bourgognen punaviiniä. Vaikka kuinka pitäisi tietää ettei Alkosta saa laadukasta burgundilaista alle kolmenpkympin, uteliaisuus aina välillä vie voiton. Nuoressa viinissä maistuu katkeromainen marja, tammisuus häiritsee eikä tasapainosta ole tietoa. Vaikea sanoa auttaako kypsyttäminen, dekantointi ei ainakaan auttanut. Aivan turha ostos - ainakin heti nautittavaksi, paljon parempaa viiniä pitäisi tähän hintaan saada. Kitkerä ja yksioikonen marjanmakuinen viini oli selkeä pettymys. (Alko, 20€)

Linkki Alkon tuotesivulle

2 kommenttia:

 1. Miksi annoit sitten pisteitä niinkin paljon kuin 87?

  T - Johannes

  VastaaPoista
 2. Johannes, käyttämässäni asteikossa 87 ei ole erityisen mairitteleva pistemäärä. Jos etsit asiahakemistosta esim. muut 87 pisteen arvosteluni tai muut Bourgogne-viinien arvosteluni huomaat, että pisteytys on aika hyvin linjassa kommenttieni perusteella.

  87 pistettä lähninnä siksi, että vaikka viini ei säväyttänyt ja oli hinnastaan huolimatta yksioikoinen, se oli kuitenkin vailla esannssimakuja tai muita pahempia virheitä, jotka pilaisivat viinin. Lisäksi hieman nostetta mahdollisesta kypsytyspotentiaalista.

  Itselleni 87 kertoo lähinnä "voi juoda mutta ei kannata muistaa, wow-efekti puuttuu kokonaan".

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...