sunnuntai 30. toukokuuta 2010

2008 Fog Head Pinot Noir

91 vvp Lasissa erittäin positiivinen yllätys. Alkon uutuusviini,  Pinot Noir Kaliforniasta, tuoksuu vahvasti vadelmalle, joka toistuu maussa. Maku on mukavan marjainen, mutta myös ripaus mausteita löytyy. Sekaan laitetut Petit Sirah-rypäleet ilmeisesti tekevät viinistä sopivan jämäkän. Tanniinisuus näet on läsnä, eikä hillomaisuudesta tai ylikypsyydestä ole tietoakaan. Varsin tasapainoinen kokonaisuus, jota juo mielellään. Tällaisia Pinot Noireja on saanut Alkon "uuden maailman" valikoimasta hakea. Kun vielä noteerataan kohtuullinen alle 15 €:n hinta, tästä tulee varmuudella yksi kesän suosikkiviineistäni.

Linkki Alkon tuotesivulle

5 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Kiva, että maistoit "kesään sopivan" Alkon uutuuden!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä!

  Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi. Tämä on herkullinen, tasapainoinen ja raikas pinot noir - niinkuin pitääkin olla!

  Vadelmpaa "for days" tuoksussa ja maussa!

  91+p

  VastaaPoista
 3. Hirveä pettymys tämä 2008 Fog Head Pinot Noir. Ensimmäinen suutuntuma on metallinen maku kielellä ja ylikatkera tanniini kitalaessa. Jälkimaku on puhtaasti karvas. Ihan turha maksaa viinistä lähes 16 euroa, kun kuudella eurolla saa parempia kokonaismakuja. Ylihinnoitettu viini.

  VastaaPoista
 4. kuulostaa vähän siltä, että Pinot Noir ei olisi suosikkirypäleesi? ..vai mihin mahdat verrata?

  VastaaPoista
 5. Siis itse pidän ihan vaan hyvältä sellaisenaan maistuvista punaviineistä, joissa maku on tasapainoinen.
  Tämä Pinot Noir Fog Head 2008 on hyvä esimerkki viinistä, joka maksaa paljon, mutta maku ei ole hintansa väärti. Ehdottomasti peruskasilla alkavaa viinikamaa. Tämän viinin arvoa nostaa lähinnä se, että siitä on yhden elokuvan takia kirjoitettu paljon here and there. Itse maku tosiaan lähinnä vain sekoitus metallia, mitättömyyttä ja katkeroista kitkeryyttä. Maut muutenkin liian erillään. Selkeä tasapaino puuttuu tyystin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...