lauantai 20. maaliskuuta 2010

2006 Masi Serègo Alighieri in Toscana Poderi del Bello Ovile Toscana IGT

87 vvp Lasissa Alkon tilausvalikoiman edullinen IGT. Hellyin ja annoin tälle viinille toisen mahdollisuuden. Ei kannattanut, vaikka tällä kertaa viini avautui paremmin. Viini lienee Italian vastaus Australian monsteriviineille. Tummaa viiniä sävyttävät lakritsa- ja yrttiaromit selättävät hedelmä- ja marjavivahteet sen verran tehokkaasti, että viini maistuu yksioikoiselle ja tasaisen lattealle. Kovat tanniinit vahvistavat jyrävaikutelmaa. Sinänsä mielenkiintoista todeta, että Sangiovesestä voi tehdä tällaistakin viiniä. En ole kohderyhmää, mutta jos australialaiset Yalumbat ja Rosemountit maistuvat, niin miksei myös tämä. Tässä ei sentään alkoholi jyllää.

Linkki Alkon tuotesivulle

Linkki viinin aikaisempaan arvioon

2 kommenttia:

  1. Mites 87 pistettä voi olla tuollainen pieksentä? Viini on varmaan huono, mutta eikö sen numeron pitäis alkaa seiskalla tai olla kaheksankymmenen alapäässä? Eihän tässä oo mitään tolkkua enää.

    VastaaPoista
  2. No joo, tuo 87 lähinnä siksi, että vaikka itse en erityisesti lakritsayrtistä tykkääkään, tiedän että moni pitää tuollaisista ja jopa arvostaa. Omassa verrokkisarjassaan viini ei nimittäin ollut niinkään huono. Arvostelemani alle 87 pisteen viinit ovat kyllä tätä huonompia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...